World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

ქათმის "ხალადეცი"

ქათმის "ხალადეცი"

შემადგენლობა

მომზადება

ხალადეცი კეთდება ღორის და ძროხის ბულიონისგან.
ჩვენ მოვამზადოთ ქათმის ხალადეცი, რაც არანაკლებ გემრიელია და უფრო ნაზიც გამოდის.
ქათამი სასურველია რომ იყოს სოფლის.
ქათამს მოვაცალოთ კანი.
ქათამს მოვაცალოთ კანი
ჩავდოთ დიდი ქვაბში და დავასხათ ცივი წყალი, ისე რომ ქათამი დაიფაროს წყლით. დავდგათ მაღალ ცეცხლზე.
როცა წყალი ადუღდება, მოვაცალოთ ქაფი და ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე 4 საათის განმავლობაში, თან ვურიოთ და მოვაშოროთ ქაფი და ცხიმი.
მოვხარშოთ ქათამი
ქათამი კარგად უნდა მოიხარშოს, ადვილად უნდა შორდებოდეს ძვლებს და ნახარშიც უნდა შემცირდეს 2-ჯერ. დავამატოთ ქვაბში გაფცქვნილი სტაფილო, 1 თავი ხახვი და ვხარშოთ კიდევ 30 წუთი.
მერე დავამატოთ მარილი გემოვნებით, დაფნის ფოთოლი, შავი წიწაკა და ისევ ვხარშოთ 30 წუთი.
მოვხარშოთ ქათმის ხორცი
სანამ ქათამი იხარშება, მოვხარშოთ კვერცხი. გავაციოთ და მოვაცალოთ ქერქი. სტაფილო დავჭრათ ლამაზ ფორმებად.
დავჭრათ სტაფილო
კვერცხი და სტაფილო დაგვჭირდება ხალადეცის მოსართავად.
გავფცქვნათ ნიორი და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად.
დავჭრათ ნიორი
მოხარშული სტაფილო, ხახვი და დაფნის ფოთოლი ამოვიღოთ ბულიონიდან და გადავაგდოთ. ბულიონი დავტოვოთ გასაციებლად.
ქათმის ხორცს მოვაცალოთ ძვლები, დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად და ჩავყაროთ ფორმაში.
დავჭრათ ქათმის ხორცი
კვერცხი დავჭრად და ხორცს ზემოდან დავაყაროთ. მანდვე დავაყაროთ დაჭრილი სტაფილო და ნიორი. სილამაზისთვის დავაყაროთ ქინძის ფოთლები.
მოვამზადოთ ხოლოდეცი
ფრთხილად დავასხათ გაციებული ბულიონი და შევდგათ მაცივარში 24 საათით.
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1140 : ქათმის "ხალადეცი" ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1140 : ,გფბნვ "[გლგ;ტ]ნ"
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1140 : ,gfbnv "[glg;t]n"
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1140 : qaTmis "xaladeci"
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1140 : mfsvbc "хfkfltwb"
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты ქართული გაზეთი ბრიტანეთში
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!